Földrengés rázta meg Bács-Kiskun megyét

Kedden nem sokkal dél után az ország számos pontján, így Bács-Kiskun megyében is érezni lehetett a földrengést, különösképpen Kecskeméten, ahol az egyik város részben az utcára menekültek az emberek.

Földmozgást tapasztaltak az emberek Kalocsán és környékén kedden délután fél egy körül, körülbelül fél percig tartott a rengés, de az emberek megijedtek és riadalmat keltett, hiszen az Alföldön szokatlan jelenségnek számít a földrengés. Megmozdultak a bútorok, csillárok remegtek, 5-10 centiméterrel kilengtek a karácsonyfák, de komolyabb sérülés vagy anyagi kár nem keletkezett.

Kiskunhalas, Baja, Kalocsa, Dunapataj, Solt, Hajós és még sok számos településen érezték a rengéseket, a Facebookot mindenhol elárasztották a kommentelők. Kecskeméten a Műkertvárosban, volt olyan hely, ahol az egész lakás remegett, a karácsonyfa pedig eldőlt és az utcára szaladtak ki többen. Továbbá Kecskeméten a megyeháza felsőbb szintjein is észlelték, amit kiürítettek, valamint a Katona József színházban.

A horvátországi földrengés utóhatásai érhettek el hozzánk valószínűleg, aminek szintén ott volt ma az epicentruma.  A földrengések, előre nem jelezhető események, de Magyarország olyan helyen fekszik, ahol nem gyakoriak, sőt kifejezetten ritkán tapasztalhatóak ilyen jellegű természeti katasztrófák.

 

Juhász Márta

Forrás: keol.hu


Hasonló cikkek