Folyamatos migráns áradat Bács-Kiskun megyében

A közelmúltban megnőtt a migrációs beáramlás  Bács-Kiskun Megyébe.

Egy 37 fős migránscsoportot, amelyet kedden tartóztattak fel a szolgálatot teljesítők, jogellenesen jutottak be Magyarország területére.

 

A Bács-Kiskun megyében szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. augusztus 29-én 8 órakor Katymár térségében egy nagyobb, 37 fős külföldi állampolgárságú személyt tartóztattak fel. Az illegális migránsok szír állampolgárnak vallották magukat, és jogellenesen jutottak be Magyarország területére. A határőrök sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét sem tudták hitelesen igazolni, ezért a rendőrség a jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A kép  illusztráció

Nemrégiben szintén a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság adott hírt, hogy az Autópálya Alosztály járőrei egy lakóautót ellenőriztek, melyet egy 34 éves magyar férfi vezetett. A magyar férfin kívül a járműben 14 szír és török állampolgárságú személy tartózkodott, akik szintén nem tudtak hitelt érdemlően jogszerű tartózkodást igazolni. A magyar férfit előállították és őrizetbe vették a rendőrök és embercsempészet alapos gyanúja miatt eljárást indítottak ellene. Az illegális migránsokat szintén a jogszabályoknak megfelelően visszakísérték a biztonsági határhoz

 

Prokop S. Krisztina

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Hasonló cikkek