Folyóba dobta az ellopott széfet a berettyóújfalui férfi

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség jelentős értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki ismerőse lakáskulcsát titokban lemásoltatta és az ingatlanból ellopta a pénzt, valamint ékszereket tartalmazó beépített széfet.

A vádlott 2018 szeptemberében nyílászárót cserélt a sértett berettyóújfalui lakásában. A megrendelő a munkálatok elvégzése után a lakásában fizette ki a vádlottat, aki látta, hogy a sértett hol tartja a pénzét.

A férfi ezt követően többször is találkozott a sértettel, majd a sértett alkalmi jelleggel a vádlottnál dolgozott. A vádlott ennek okán ismerte a sértett munkabeosztását és azt is tudta, hogy lakáskulcsait a hátizsákjában tartja. 2018. október végén – november elején a vádlott és a sértett közösen dolgoztak egy helyszínen, amikor a férfi észrevette, hogy a sértett a gépjárműben felejtette hátizsákját. A vádlott a hátitáskából kivette a kulcsokat és azokat a sértett tudta nélkül lemásoltatta.

A férfi tudta, hogy a sértett 2018. november 04. napján nem tartózkodik otthon, így az esti órákban a lemásolt kulccsal bement a férfi lakásába, ahonnan kiszerelte és elvitte a trezort.

A vádlott aznap este gépkocsival a Berettyó folyóhoz ment, ahol a parton csavarhúzóval felfeszítette a széfet. Kivette a borítékokban tárolt készpénzt, ékszereket és különböző okiratokat, majd a trezort a folyóba dobta, az értékeket elrejtette.

A vádlott a sértettnek és élettársának közel tíz és fél millió forint kárt okozott, ami önkéntes átadással és lefoglalással teljes egészében megtérült.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség jelentős értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. Vádiratában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt. Az ügyészség a kiszabandó büntetés konkrét mértékére is indítványt tett arra az esetre, ha a vádlott a bíróság előkészítő ülésén a bűncselekmény elkövetését teljeskörűen beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

A rendőrség által a feltalált értékekről készített fényképfelvételek az alábbi linken tekinthetők meg:
http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/feltorte-a-szefet-majd-egy-folyoba-dobta#1


Hasonló cikkek