Folytatást kap a Karácsonyi lidércnyomás

Majdnem 30 év után kap egy folytatás történetet a Karácsonyi lidércnyomás című film – ezúttal könyv formájában.

A Tim Burton rajzai és forgatókönyve alapján készült, Henry Selick által rendezett 1993-as stop-motion technikával megalkotott Karácsonyi lidércnyomás az évek során kultikus státuszba emelkedett a nézők által. Történetének főszereplője Jack Skellington (magyarul: Csontváry Jack, Rosszcsont Jack), Halloween Town lakója, aki amúgy a halloweeni ijesztgetések nagymestere. Mikor a véletlen úgy hozza, hogy egy másik városban találja magát, ahol minden csupa kedvesség és boldogság, eldönti, átveszi a Mikulás helyét, azonban ő egészen más módon értelmezi a karácsony ünnepét.

A film hivatalos előzetese 1993-ból.

A Karácsonyi lidércnyomás sikeressége ellenére sosem kapott folytatást, egészen idáig, azonban ez most nem a filmvásznon fog megvalósulni, hanem egy fiatal-felnőtteknek szóló regényben. Főszereplője ezúttal nem Jack lesz, hanem a felesége Sally, akinek saját hibája folytán kell megmentenie Halloween Town-t, miközben a múltjával is kénytelen szembesülni.

A könyvet Shea Earnshow (Gonosz mélység) írja, és valamikor 2022 nyarán vehetik majd kézbe az olvasók.

Forrás: screenrant.com

 

Kultúra | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook


Fritsi Péter

Gyerekkorom óta szoros kapcsolat fűz a könyvekhez, olvasáshoz. Legfőbb életterem a könyvtár. Könyvtárosi munkám mellett újságírással foglalkozom.

Hasonló cikkek