Folytatja hazai beruházásait a Rosenberger Magyarország Kft.

A Rosenberger Magyarország Kft. újabb mintegy 15 milliárd forint beruházást hajt végre Magyarországon.

Az elektronikai termékeket gyártó Rosenberger Magyarország Kft. kapacitásbővítő beruházást hajt végre Jászárokszálláson, Jászberényben és Nyírbátorban újabb, mintegy 15 milliárd forint értékben – jelentette be Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára pénteken.

Hozzátette, hogy az utóbbi években a Rosenberger csoport már megvalósított  Magyarországon egy mintegy 15 milliárd forint értékű fejlesztést, a most bejelentettel együtt így már 30 milliárd forintos beruházási csomagról lehet beszélni néhány év leforgása alatt. Magyar Levente kiemelte: ez is mutatja, hogy Magyarország vonzó befektetési helyszín a világszínvonalon dolgozó, globális vállalatoknak.

Hangsúlyozta: abban, hogy Magyarországon gazdasági stabilitás, kiszámíthatóság van, elengedhetetlen szerepe volt a Rosenbergerhez hasonló vállalatoknak, amelyek Magyarországot választották befektetéseik helyszínének.

Magyarország kimagasló gazdasági sikereket ért el az utóbbi években, és a magyar kormány feltett szándéka, hogy megőrzi, erősíti a kedvező befektetési környezetet, az országot jellemző kiszámíthatóságot – mondta Magyar Levente.

Pócs János, Jász-Nagykun-Szolnok megye 2-es választókerületének országgyűlési képviselője elmondta: a megye gazdasági eredményeinek 65 százalékát a gyártás teszi ki, ez az arány nőni fog a Rosenberger újabb beruházásával, amely további munkahelyet teremt a térségben.

Simon Miklós, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 6-os számú választókerületének országgyűlési képviselője hangsúlyozta, hogy a Rosenberger Nyírbátorban jelentős foglalkoztató. Az elmúlt tíz évben a politikus választókerületében 9500 új munkahely jött létre, ebből mintegy ezret ez a cég hozott létre.

Papp Francisco, a Rosenberger Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a német hátterű globális cégcsoport elkötelezett a magyar piac iránt. Magyarországon mintegy 4000 munkavállalót foglalkoztatnak, termékeiket főleg az autóiparnak, de más megrendelőknek is szállítják.

A vállalat versenyképességének javítása, piaci helyzetének megerősítése érdekében döntöttek a több telephelyet érintő újabb beruházásról. A Rosenberger csoport azt is tervezi, hogy operatív központot hoz létre Európában, és ebben a folyamatban Magyarországnak fontos szerepe lesz – mondta az ügyvezető igazgató.


A nyilvánosan hozzáférhető adatok szerint a Rosenberger Magyarország Kft. tavaly 32,66 milliárd forint árbevételt ért el, ebből 32,253 milliárd forint exportból, 406,5 millió forint belföldi értékesítésből származott. Egy évvel korábban a bevétel 27,858 milliárd forint volt, a kivitelből 27,559 milliárd, belföldi értékesítésből 299,3 millió forint bevétele származott a cégnek. A társaság a tavalyi évet 3,227 milliárd forint adózott eredménnyel zárta, szemben az egy évvel korábbi 1,930 milliárd forinttal.

Fotó:Illusztráció

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon


Hasonló cikkek