Folytatja terjeszkedését az Egyesült Királyságban a Cordia

Folytatja terjeszkedését az Egyesült Királyság lakóingatlan-piacán a Cordia, a  lakásfejlesztő helyi leányvállalata egy 366 bérlakásból álló komplexumot valósít meg, így a társaság már több mint 1800 otthon építését tervezi a régióban – közölte a társaság az MTI-vel hétfőn.

A Futureal-csoporthoz tartozó Cordia által tavaly megvásárolt és átnevezett, birminghami központú Cordia Blackswan Birmingham Digbeth negyedében, egy közel 8 ezer négyzetméteres telken építkezik. A projekt keretében 1, 2 és 3 hálószobás otthonokat alakítanak ki a két U alakú, öt-, illetve nyolcszintes épületben, amelyeket parkosított közterületek vesznek majd körül.

A közlemény szerint a most bejelentett fejlesztéssel együtt a Cordia Blackswan több mint 1800 lakás és mintegy 33,5 ezer négyeztméter kereskedelmi terület építését tervezi az Egyesült Királyság West Midlands régiójában, emellett aktívan keres további építési telkeket is.

A Cordia a közép- és kelet-európai régióban az egyik legnagyobb lakóingatlan-fejlesztő és -befektető vállalatcsoport, amely jelen van Magyarország, Lengyelország és Románia újlakás-kínálati piacainak közép- és felsőközép szegmensében, továbbá egy pilotprojekttel rendelkezik Spanyolországban.

A 2020-as konszolidált adatok alapján a vállalatcsoport bevétele 68,3 milliárd forint volt a 2019-es 34,5 milliárd forint után, adózás előtti eredménye pedig 6,8 milliárd forintról 22,3 milliárd forintra emelkedett. A mérlegfőösszeg 181,6 milliárd forintról 299,2 milliárd forintra, a saját tőke 34 milliárd forintról 69,2 milliárd forintra nőtt.

Kövessen minket: Facebook 


Hasonló cikkek