Folytatódik a csapadékvíz-elvezető rendszer korszerűsítése Szegeden

Nettó 1 milliárd 334 millió forintból, uniós támogatással csaknem 16 kilométer hosszon korszerűsítik a csapadékvíz-elvezető rendszert Szegeden, a munkálatok több helyszínen is elkezdődtek – tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.

    A közlemény szerint a beruházás költségeiből 1 milliárd forintot tesz ki az uniós támogatás, 190 millió forint az önkormányzat saját forrása, és a Szegedi Csatornamű Társulat is hozzájárul a fejlesztéshez 94 millió forinttal.
A kiépülő csatornarendszer hosszú távú megoldást jelenthet a belvízproblémákra, valamint a hirtelen, nagy mennyiségben lezúduló csapadék is könnyebben elfolyik a területről, és nem okoz nagy károkat. Így az érintett területek lakóinak életkörülményei javulni fognak.

Újszegeden hét utcán, 4336 méter hosszon készül csapadékvíz-elvezető rendszer. Kiskundorozsmán, a Bánomkerti öblözetben kilenc utcát érint a fejlesztés, 5301 méteren épül csatorna. A projekt része a Bánomkerti csapadékvíz-főgyűjtő csatorna rekonstrukciója és kapacitásának növelése is 1568 méteren.
Újszegeden és Kiskundorozsmán a csapadékvíz-főgyűjtő csatornánál a Délút Kft., a kiskundorozsmai utcákban a Norbo-Ép Kft. végzi a kivitelezést. A fejlesztések a tervek szerint jövő év végére fejeződnek be.

A projektben Marostőn kilenc utcában, 4637 méteren épül esővíz-elvezető csatorna, elvégzik a Kürü sori árok mederburkolását, emellett három szivattyúállásos átemelőt is építenek, hogy az összegyűjtött csapadékvíz gond nélkül eljuthasson az azt befogadó Holt-Marosba. A kivitelezésre kiírt közbeszerzési eljárás még zajlik, ezért ezen a területen a tervek szerint a jövő év második felében kezdődhet el a munka.

 


Hasonló cikkek