Folytatódik a japán és a magyar diákok alkotásainak cseréje

Aomori jelen van továbbra is a kecskeméti mindennapokban.

A Kecskemét Japán partnervárosában, Aomoriban lévő Tabakomachi Általános Iskola már több, mint két évtizede ápol remek kapcsolatot a Széchenyivárosi Arany János Általános Iskolával. A két település vezetői által 1994-ben aláírt együttműködés kiemelt céljai között szerepelt és szerepel ma is a sokszínű oktatási intézmények tanárainak és főleg diákjaik tevékenységének megismerése.

Ezek közé tartozik a világhírű  japán képzőművész: Munakata Shiko (1903-1975) nevét viselő ifjúsági alkotó versenyek díjazott munkáinak eljuttatása rendszeresen Kecskemétre. A kölcsönösség jegyében a magyarországi partnerintézmény Kecskemétről évente legalább egy alkalommal „saját termésből” mindig újabb és újabb kollekciókat indít a Japán-szerte közismert Zöld Alma városába, amely példát adhat további intézményeknek is.

Az aktív diák-partnerség fővédnöke Japán mindenkori Budapesten akkreditált nagykövete, valamint a két település polgármesterei. A híd és a kapocs szerepét az immár több, mint negyed évszázada hivatalosan bejegyzett Kecskemét-Aomori Magyar-Japán Baráti Kör tölti be.

Révhegyi Andrea

Forrás: hiros.hu

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek