Folytatódik a komáromi “szemétgate”: zsarolás vagy csak a véletlen műve?

Milány Kincső

Komárom lakosságát megdöbbentette a hír, hogy a Reko Recycling Kft. által működtetett izsai szeméttelepen június 22-én nem vették át a Komáromból odaszállított kommunális hulladékot. A komáromi városi önkormányzat a június 16-i rendkívüli ülésén nem hagyta jóvá a korábban kigyulladt és a többség által túl drágának tartott telep megvásárlását.

Keszegh Béla, Komárom polgármestere arról tájékoztatott, hogy a Reko Recycling Kft., illetve az izsai szeméttelep ügyvezető igazgatónője értesítette Komárom városát: „műszaki okok miatt június 22-től, átmeneti időre nem tudják átvenni Komárom város hulladékát”.

A városvezetés erre reagálva felszólította a társaságot, hogy tegyen eleget a szerződéses kötelezettségének, vagyis biztosítsa a hulladék lerakását. Ennek ellenére a városból kiérkező szemétszállító autókat mégsem engedték be az izsai szeméttelepre, vagyis teljesen leállt a komáromi hulladék elhordása. „A Reko Recycling Kft. a további levelében vis maior helyzetre hivatkozik, mivel elromlott az egyik tömörítő gépük. A Reko Recycling csak egyetlen partnerével cselekedett így, a többi önkormányzat és vállalkozás számára továbbra is biztosítják a szemét átvételét.” – fogalmazott Keszegh Béla, Komárom polgármestere.

Az önkormányzat hivatalos levélben szólította fel a vállalatot arra, hogy legkésőbb június 23-ig (keddig) biztosítsa be a szemét átvételét.

A tarthatatlan helyzet orvoslása érdekében a városvezetés még a hétfői nap folyamán megkezdte az egyeztetéseket más szeméttelepekkel, amelyek átmeneti jelleggel át tudják venni a város hulladékát. “A Reko Recycling Kft. a szerződés nem teljesítésével a közegészségre is veszélyt jelenthet. Mindent megteszünk azért, hogy az elhordás mihamarabb rendeződjön, és ne legyen fennakadás.” – közölte Keszegh.

Forrás: ma7.sk

Fotó: Facebook


Hasonló cikkek