Folytatódik a Sátor-banda pere: vallott az egyik elítélt

Juraj Bugár, a Sátor-banda elítélt tagja múlt csütörtökön vallomást tett a Specializált Büntetőbíróság (ŠTS) szenátusa előtt Peter Nagy stróman meggyilkolása ügyében. Nagyot állítólag Ladislav A. vádlott lőtte le. Az ügyben rajta kívül még František D., a fia, ifj. František D. és Roland Sz. ül a vádlottak padján. A vád több rendbeli gyilkosság, csalás, kábítószerrel összefüggő bűncselekmény, és a Sátor-bandában való tagság. 

A vád szerint az áldozataikat rendőri álruhában fogták el.  A tanú elmondása szerint, aki már szeptember 3-án is vallomást tett a Speciális Büntetőbíróságon, a gyilkosság valamikor 2011 és 2012 között történt. Bugár Ladislav A. sofőrjeként vett részt a gyilkosságban, ezenkívül ő ásta ki a gödröt az áldozatnak. A segítségét a vádlott, ifj. František D., Alsóhatár polgármesterének fia kérte.

Bugár információi szerint az áldozatot a rendőrség adócsalás miatt kereste. A tanú nem egyeztetett Ladislav A.-val Nagy meggyilkolásának módjáról. „Fejbe lőtte. Már nem tudom, melyik oldalról. A lövés előtt Laci viccelődött a sértettel, majd hirtelen lövést hallottam. A meggyilkolt áldozat személyes dolgait elvette. Semmi közelebbit nem tudtam a sértettről.” – mondta többek között Bugár.

Nagyot ezt követően egy olyan területen ásták el, ahol már korábban egy másik meggyilkolt strómant is elástak. Bugár állítólag körülbelül 3000-4000 eurót kapott a gyilkosságért.

A tárgyalás során a Sátor-banda legalább 5 tagja fog még tanúként vallomást tenni. A Sátor-bandát Szlovákia történetének legbrutálisabb bűnbandájának tartják. Tagjai több mint 80 ember haláláért felelősek.

Forrás: ma7.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek