Fonálgömb készítése lufiból

Fonálgömböt készíteni nagyon egyszerű és olcsó, ezzel ellentétben nagyon gazdag felhasználási ötlettárunk van rá.

A fonálgömb elkészítése

A fonálgömb megvalósításához nem lesz semmi másra szükséged, mint néhány lufira, fonálra és ragasztóra. Először is fújd fel a lufit tetszőleges méretűre, kösd el a végét és tedd félre. A fonalat mártogasd be folyékony ragasztóba, majd szabálytalanul tekerd fel a fonalat a lufira. Minél sűrűbben viszed fel a vonalat, annál jobban fog kinézni.

Érdemes a fonálgömböt mindig olyan színből készíteni, ami az alkalomhoz illik. Akár gyöngyöket is fűzhetsz rá, mielőtt ragasztóba mártogatod, ami szintén feldobja a kinézetét.

Ha kész vagy, akkor várd meg, amíg megszárad a ragasztó vagy akár kezd el azonnal tetszőlegesen díszíteni. Tehetsz rá masnikat, lefújhatod csillámporral, a fonálgömb szálain szinte minden jól mutat.

Miután a ragasztó megkötött és a fonálgömb díszítésével is végeztél, akkor fogj egy tűt vagy bármilyen hegyes eszközt és egyszerűen szúrd ki a lufit. A ragasztó egyben fogja tartani a szálakat, így a fonál gömb formája teljesen megmarad.

Hol használhatod fel a fonálgömböt?

A fonálgömb jól mutat az asztalon, ha belehelyezed kosárkákba. Hurkapálcához erősítve a virágok közé vázába tűzve feldobja a csokor kinézetét. Ha készítesz neki további fonál felhasználásával füleket, akkor télen, karácsonykor a fenyőfán is jól mutat. A fonálgömb nem csak a fenyőfán, hanem a húsvéti tojások mellett is megállja a helyét. Szinte bármilyen ünnep alkalmával felhasználható, hiszen díszítési variációinak száma végtelen.

Mivel a fonálgömb könnyen elkészíthető, így gyerekeknek is kitűnő készségfejlesztő programlehetőséget kínál.


Hasonló cikkek