Fontold meg alaposan a tárhelyválasztást!

A neten rengeteg tárhelyszolgáltató hirdeti magát, így nem könnyű eldönteni, melyik a jó választás. Vannak, akik a vonzó árakkal, mások a megbízhatóságukkal vagy tekintélyes múltjukkal, tapasztalatukkal próbálják magukhoz csábítani az ügyfeleket.

A hangzatos szavak helyett azonban beszédesebb az, hogy milyen eszközökkel könnyítik meg a szolgáltatók ügyfeleik életét a gyakorlatban. A következőkben bemutatunk néhány olyan hasznos technológiát, amelyek jó, ha elérhetők annál a tárhelyszolgáltatónál, amelyet kiszemeltél.

cPanel

Azok, akik nem programozónak tanultak, bizonyára kedvelni fogják a cPanel felületét. Ez egy grafikus menürendszerrel rendelkező hosting kezelő szoftver, magyar nyelven, automatizált szolgáltatásokkal.

A használatát könnyű megérteni és elsajátítani, így érthető, hogy miért olyan népszerű világszerte. Rendkívül széles felhasználói igényekre képes megoldást nyújtani, a mögötte álló tudásbázis pedig elképesztő méreteket ölt.

Softaculous

Egy már telepített WordPress vagy Drupal weboldallal a legtöbb felhasználói szintű tudással rendelkező személy már így vagy úgy, de elboldogul. Egy új cikk felvitele mondhatni gyerekjáték egy ilyen rendszerben. Persze addig el is kell jutni, hogy egy keretrendszer telepítve legyen.

A Softaculous modullal teljesen laikusok is képesek telepíteni egy WordPress, Joomla vagy Drupal alapú CMS rendszert, így egy fórum, webáruház, blog létrehozásához nem kell rögtön szakembert segítségül hívni. A telepítő segítségével néhány perc alatt el is készül a weboldal alapváltozata, amely egy jó sablonnal és némi finomhangolással élesíthető is.

JetBackup

A biztonság minden honlaptulajdonos számára fontos, hiszen bárkit bármikor megtámadhatnak. A JetBackup automatikus mentéseket hajt végre, hogy semmi ne vesszen kárba.

A RackForestnél például a napi teljes mentések egy hétig tárolásra kerülnek, így ha nem vagy gépközelben minden egyes nap, akkor is lehetőséged nyílik arra, hogy helyreállítsd a weboldalad. Ez akkor is kapóra jöhet, ha nem támadók kártékonykodnak a weboldaladon, hanem esetleg te magad szúrsz el valamit. A levelezésről, az adatbázisról vagy akár a teljes tárhelyről is le tudsz kérni egy korábbi állapotot.

Immunify360

A CRM rendszereket előszeretettel támadják a hackerek, ám a DOS és a BruteForce védelem csökkenti a sebezhetőséget. A szoftver úgy működik, hogy egy-egy sebezhető kód megtalálásakor a kérdéses kódrészletet elérhetetlenné teszi, ám a teljes tárhely nem kerül letiltásra.

Apache SpamAssassin

Ez az egyik legismertebb kéretlen levelek szűrésére szolgáló program. A leveleket fekete listák használatával ellenőrzi. Maga a felhasználó döntheti el, hogy hol legyen a határ a között, hogy mi számít valami spamnak.

CloudLinux

Egy tárhelyen belül nincs akadálya annak, különböző weboldalak különböző PHP környezetben fussanak. A CloudLinuxnak hála a PHP verziók 4.4-től 7.4-ig támogatva, patchelve vannak szüntelenül.


Hasonló cikkek