Fordulat a nógrádi vírushelyzetben: kiürült a balassagyarmati kórház covid-osztálya

Tizenöt hónap után először fordult elő, hogy egyetlen koronavírus-fertőzöttet sem ápoltak a balassagyarmati kórházban, illetve egyetlen covid-gyanús páciens sem érkezett az intézménybe – számolt be Balassagyarmat polgármestere közösségi oldalán

Csach Gábor 122. veszélyhelyzeti közleményében at írta, hogy a Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézetben 2020. március 25-én azonosították az első koronavírusos beteget, az intézményben pedig azóta folyamatos volt a covid-ellátás. Kiemelte: a kórházi dolgozók a járvány alatt példás fegyelemmel és kitartással dolgoztak. Csach Gábor a halálozási adatokkal kapcsolatban megfogalmazta: májusban az elhunytak száma már nem volt kiemelkedő, Balassagyarmaton a kórházi betegekkel együtt összesen 60-an hunytak el, közülük 11-en voltak helyi lakosok.

A polgármester hangsúlyozta: egy esetleges negyedik hullámban a beoltottak lesznek a legnagyobb biztonságban, ééepm azéárt fontso az oltás felvétele. Így ír: „– Aki nem tette, regisztráljon a https://vakcinainfo.gov.hu oldalon oltásra, az már 12-18 év közöttieknek is lehetséges. Aki segítségre szorul a Művelődési Központ információs pontján segítenek a kollégák” – emelte ki Balassagyarmat polgármestere.

Kiemelt fotó: illusztráció. MTI/Balogh Zoltán

Hazai Tükör | PannonHírnök

 


Lakatos Kati

Hírek szóban és írásban Nógyrád megyéből a PannonHírnök HazaiTükör rovatában. Küldetésem Gárdonyi után szabadon, Lámpás. A felnövő nemzedékek oktatása.

Hasonló cikkek