Forró Krisztián lett az MKP országos elnöke

Az MKP országos kongresszusán 114 szavazatot kapott Forró Krisztián, míg 78 szavazot Őry Péter. Forró Krisztián az MKP országos elnökeként elsőként az Összefogással tárgyalna, de szeretne tárgyalóasztalhoz ülni a Híddal is.

Az országos kongresszus Menyhárt Józsefet, Őry Pétert, Varga Tibort, és Bárdos Gyulát is elnökségi tagokká választotta. Változás, hogy az MKP legszűkebb döntéshozó testületének, az elnökségnek 13 tagja lesz az eddigi 17 helyett.

Az MKP új elnöke prioritásának nevezte a magyarság megmaradásának segítését és az asszimiláció csökkentését, és ennek eszközeként a politikai és a társadalmi egység megteremtését említette. Elsőként az Összefogással akarnak tárgyalni, és szeretnének leülni a Híddal is.

Elsősorban magyar pártokkal akarnak tárgyalni, ám ha a helyzet úgy hozza, hogy a magyar közösség érdekében szlovák pártokkal is tárgyaljanak, számba veszik ennek lehetőségeit is.

Forrás: bumm.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek