Forró Tibor: Bebizonyítottuk kritikusainknak, hogy nem díszmagyarok vagyunk

A Progresszív Szlovákia szombaton tartotta 3. kongresszusát, ahol megválasztották az új vezetőséget. A választás eredményeiről a mozgalom magyar platformja tájékoztatott.

A Magyar Platform a választások után egy sikert könyvelhet el, ugyanis Forró Tibor, a Magyar Platform elnöke elnyerte a küldöttek abszolút szavazatainak többségét és így az elnökség a tagja lett. A magyarok szava mostantól a Progresszív Szlovákia elnökségében közvetlenül is hallható lesz – olvasható a közleményben.

Az újonnan megválasztott elnök asszony Irena Bihariová lett. A mozgalom új alelnökei Zora Jaurová, Michal Truban, Michal Šimečka, Martin Hojsík és Ivan Štefunko.

“Köszönöm minden küldöttnek, aki rám szavazott és lehetővé tette, hogy mától a PS elnökségének tagja lehetek. Bebizonyítottuk kritikusainknak, hogy nem díszmagyarok vagyunk, hogy nem csak egy párt képviselheti a szlovákiai magyarokat és, hogy a korrekt dialógus, a közös jövőbe tekintés tesz minket egyenlő partnerré, nem a sértődöttség politikája és memorandumokkal való diplomáciai amatőr hazárdírozás. Nagy munka vár ránk, de optimizmussal tekintek az előttünk álló időszakra.” – mondta Forró Tibor a Magyar Platform elnöke.

Forrás: bumm.sk

Nyitókép: Bumm/Fűri Gábor


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek