Fotóutca Fesztivál

A tavaszi Fesztivál keretén belül, a főváros szívében, a Nagymező utcában harmadízben megrendezett fesztivál különlegessége, hogy a kortárs fotográfiát a járókelők közé viszi – nem a kiállító terembe kell elzarándokolni az érdeklődőknek. A Mai Manó Ház és a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ közös szervezésében ez egy igazi fotós ínyencfalat.

Mivel az életünket áthatják a fotók, képekkel kommunikálunk, képeket gyártunk mindnyájan nap, mint nap, éppen ezért egyre fontosabb a vizuális kultúránk, a látásmódunk finomítása.

Április 21 és 23 közt „fotós utcá”-vá vált újra a Nagymező utca, több mint 200 alkotó fotóit láthattuk a konténerekben.  Színes programokat szerveződtek a fotók és a fotózás témaköre köré: tárlatvezetések, workshopok, beszélgetések, gyerekprogramok, vetítések, jelmezes fényképezések, performanszok, szakmai előadások, dedikálások, Vírus Est, fotó- vásár, koncertek várták az érdeklődőket.

Lehetett profi irányításával mobilfotózást gyakorolni, belekóstolhattunk a portéfotózásba. Akit a fotózás egy-egy speciális ága érdekelt, az részt vehetett egy délelőtti gasztrofotós workshopon a Bordó Bisztró emeletén, Halmos Monika és Vass András vezetésével. Az ételfotózás egyre népszerűbb, éppen ezért fontos, hogy a közösségi oldalakat elárasztó “vacsorafotók” ne vizuális környezetszennyezésként lepjék el a virtuális világot, hanem a ezek a mulandó alkotások is igényesen jelenjenek meg a fotókon.

Budapest Fotóutcája egy olyan, üdvözlendő kezdeményezés, amely közelebb hozza a magyar fotó igazi értékeit a közönséghez, egyben egy új utat is mutat, tömegkommunikáció, mint a modern művészet, terén.

 

 

 


Hasonló cikkek