Az Otthon Centrum ingatlan- és hitelközvetítő holdingban szerez többségi tulajdont

Az Otthon Centrum Holding többségi tulajdont szerez az Openhouse ingatlan- és hitelközvetítő holding társaságban – olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn közzétett tájékoztatásban.

A tranzakció a nagyobb ingatlan-portfólió kihasználásán keresztül magasabb színvonalú, hatékonyabb ügyfélkiszolgálást eredményez – indokolták a megállapodást, amely szerint az Openhouse hálózat a jövőben is önálló menedzsmenttel, a saját brandje alatt működik. A minősített többséget biztosító befolyás úgy kerül az Otthon Centrumhoz, hogy az Openhouse eddigi tulajdonosai kisebbségi tulajdonosként felelnek a holding operatív irányításért, saját irodáikat pedig Openhouse Franchise Partnerként üzemeltetik – olvasható a közleményben.

Az Otthon Centrum kötvényeivel jelen van a Budapest Értéktőzsdén. Legutóbbi beszámolója szerint a cég 2021 első fél évében csaknem 3 milliárd forintos bevételt és 461 millió forintos adózott eredményt ért el. Egy évvel korábban ugyanebben az időszakban 2 milliárd forintos bevétellel és 189 millió forintos nyereséggel zárt.

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Hasonló cikkek