Francia filmnapok és Kocsonyafarsang Miskolcon

Immár 23. alkalommal rendezik meg a Francia Filmhetet Miskolcon. Bíró Tibor, a Cine-Mis Kft. ügyvezető igazgatója, Papp Ferenc a polgármesteri hivatal kulturális és idegenforgalmi osztályának vezetője, valamint Raymond Lardellier, az Alliance Française nyelviskola igazgatója nyitotta meg a francia moziünnepet a Művészetek Házában.

Raymond Lardellier PTV Fotó: Vona Ildikó
Raymond Lardellier
PTV Fotó: Vona Ildikó

Idén november 20-26-ig láthatók a francia nyelvű, de magyar felirattal ellátott filmek. Van köztük vígjáték, thriller, történelmi dráma és a híres divattervezőről, Yves Saint-Laurent-ról szóló életrajzi alkotás is. Létezése óta nagy érdeklődés kíséri a rendezvényt, már az első este teltház előtt vetítették a programsorozatot indító komédiát, a Barbecue-t.

PTV Fotó: Vona Ildikó
PTV Fotó: Vona Ildikó

Februárban ismét pislog a miskolci kocsonyában a béka. 2014. elején került megrendezésre az I. Becherovka Miskolci Kocsonyafarsang, a következő pedig 2015. február 5- 8-ig fog tartani.

PTV Fotó: Vona Ildikó
PTV Fotó: Vona Ildikó

Sajtótájékoztatón ismertette Bíró Tibor, a Cine-Mis Kft. ügyvezetője, a Kocsonyafarsang főszervezője a gasztrokulturális esemény 2015-ös programját.

Bíró Tibor, a Cine-Mis Kft. ügyvezetője, a Kocsonyafarsang főszervezője PTV Fotó: Vona Ildikó
Bíró Tibor, a Cine-Mis Kft. ügyvezetője, a Kocsonyafarsang főszervezője
PTV Fotó: Vona Ildikó

Az eseményt kivették a böjti időszakból és február elejére tették, ezzel- időpontját tekintve- az ország első fesztiváljává vált. A 2014-es rendezvény rendkívül sikeres volt, megközelítőleg 200 ezer embernek nyújtott szórakozási lehetőséget. Négy napon keresztül 5 színpadon 100 program várta az érdeklődőket.

2015-ben helyszínként továbbra is a belváros szolgál, a Villanyrendőrtől a Városház térig tart majd a kocsonyabirodalom területe. A programot igyekeztek úgy összeállítani a szervezők, hogy az óvódás gyerektől az idős korosztályig mindenki találjon benne kedvére valót. A fellépők közül, akik már biztosan itt lesznek: Pál Dénes, Kovács Kati, az Apostol együttes, Ganxta Zolee és a Kartel, Majka és Curtis, ByeAlex, Bíborszél, Bohemian Betyars.  A pontos programot december elején minden miskolci meg fogja kapni levélszekrény útján. A fesztivál ideje alatt nem közlekednek a villamosok a belvárosban, így zavartalan szórakozás várja a kocsonya szerelmeseit.

PTV Fotó: Vona Ildikó
PTV Fotó: Vona Ildikó

Hasonló cikkek