Franciául jelenik meg a Teréz, vagy a test emlékezete

Molnár T. Eszter regénye, a Teréz, vagy a test emlékezete megjelenik francia nyelven is

A regény 2019-ben jelent meg a Prae Kiadó gondozásában az őszi Margó Fesztiválra, később pedig számos pozitív kritikát kapott. A Teréz, vagy a test emlékezete egy rövid prológus után három szerkezeti egységre tagolódik, mely három különböző nő életútját meséli el, akiket összeköt egy közös gyermekkori trauma. A könyvben nagy szerepet kap a külföldre költözés témája, és az ezzel járó viszontagság és kiszolgáltatottság, valamint a családon belüli erőszak. A regény további különlegessége, hogy angol és német nyelvű részek is megtalálhatóak bennünk, melyeket a szerző korábban írt, majd visszafordított magyarra.

A regény borítóját Dániel András készítette.

A Teréz, vagy a test emlékezete fordításán Sophie Aude kezdett el dolgozni, aki korábban olyan írók műveit ültette át magyarra, mint Bodor Ádám vagy Füst Milán. A Prae Kiadó az Actes Sud nevű kiadóval kötött szerződést, a regény előreláthatólag valamikor 2022-ben fog megjelenni francia nyelven.

Gratulálunk a szerzőnek, megérdemelt a siker és a figyelem.

A Teréz, vagy a test emlékezete pécsi könyvbemutatójáról itt írtunk.

Forrás: prae.hu

Kultúra | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook


Fritsi Péter

Gyerekkorom óta szoros kapcsolat fűz a könyvekhez, olvasáshoz. Legfőbb életterem a könyvtár. Könyvtárosi munkám mellett újságírással foglalkozom.

Hasonló cikkek