Friss: Az UEFA mégis engedélyezte a szivárványos zászlókat a Puskás Arénában

Csak a nemzeti lobogókat engedik be a stadionba és a szurkolói zónába – írta a holland AD napilap. Az AD nevű napilap szerint már konfliktus-helyzet is kialakult emiatt. Később ezt a hírt az UEFA cáfolta.

Az UEFA hivatalos Twitter-oldalán ugyanis közölte, hogy a holland média értesüléseivel ellentétben engedélyezik a szivárványszínű zászlókat a Puskás Arénában. Kijelentik, hogy álláspontjuk alapján a szivárványos zászlóknak nincsen politikai jelentésük. A szervezet ma az MLSZ-szel is közölte, hogy engedélyezi a szivárványos lobogókat a mérkőzésen.

Az UEFA intézkedéseiket illetően az elmúlt napokban rengeteg kritikát kapott a futballvilágtól. Az egyik legnagyobb port kavart döntés a szövetség részéről az volt, mikor München városa hivatalosan kérte az UEFA-t, hogy a német–magyar mérkőzésen szivárvány színekben világíthassák meg az Allianz Arenát, azonban a város erre nem kapott engedélyt.

A mai nappal a Puskás Aréna Budapesten rendezőként búcsúzik a kontinenstornától. A holland drukkerek hatalmas számban jelentek meg a magyar fővárosban.

Forrás: index.hu

 

 

Sport | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook 

 


Hasonló cikkek