Fülek évi 200 ezer eurótól esik el lakosságának csökkenése miatt

Fülek városa évente körülbelül 200 ezer eurótól esik el amiatt, mert csökken a lakossága. A személyi jövedelemadókból származó bevételek csökkenése mellett a magas energiaárak további gondot jelentenek az önkormányzatnak – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Klaudia Mikuš Kovácsová, a város szóvivője.

A népszámlálási adatok alapján 2011 óta 10 500-ról 9860 főre csökkent Fülek lakosainak száma. Az önkormányzat szerint ennek két fő oka az elöregedő lakosság és az elvándorlás. Csökkenteni kellett az önkormányzati képviselő-testület létszámát, de sokkal nagyobb gondot jelentenek a csökkenő bevételek.

 „2023-ban körülbelül 200 ezer euróval kevesebb bevétele lesz a városnak a jövedelemadókból. Ez jókora érvágás a városi költségvetés számára, és hatással van a további fejlődési lehetőségekre” – jelentette ki Agócs Attila polgármester.

Emellett a gáz árának emelkedése miatt a tervezettnél 300 ezer euróval magasabbak lesznek a kiadásaik.

Az önkormányzat kritizálja a pénzügyminisztérium úgynevezett családtámogatási és infláció elleni törvénycsomagját is. A polgármester szerint ha életbe lép a törvény, már ősszel súlyos anyagi gondjai lesznek az önkormányzatnak.

Forrás: ma7.sk

Fotó: Schnelzer Zoltán

Amennyiben tetszik a tartalmak, tudósítások, hírcikkek sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek