Füleken ellátták a családokat FFP2 maszkokkal

Március 8-tól Szlovákiában is kötelező az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön a védőmaszkok viselése. A felvidéki Fülek város önkormányzata az elmúlt hétvége folyamán minden háztartásba részecskeszűrő védőmaszkcsomagot juttatott el.

Mint megtudtuk, az egyes csomagok két darab FFP2 és egy darab KN95 típusú védőmaszkot tartalmaznak. A védőmaszk csomagokat a füleki lakosok postaládájába kézbesítették a város alkalmazottjai és az önkéntes tűzoltó egyesület tagjai.

„Úgy döntöttünk, hogy a védőmaszkok osztását nem korlátozhatjuk csak bizonyos korosztályokra, hanem mindenkinek juttatunk belőlük, hiszen az új rendelkezések minden lakosra egyformán vonatkoznak. Természetesen tudatosítjuk, hogy ez nem hosszútávú megoldás. Úgy hisszük, hogy a szétosztott csomagok segítenek a lakosok számára áthidalni az első napokat, míg bebiztosítják a saját védőeszközeiket”

– olvasható Agócs Attila polgármester nyilatkozatában Fülek város honlapján.

 

Külhon | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook


Lakatos Kati

Hírek szóban és írásban Nógyrád megyéből a PannonHírnök HazaiTükör rovatában. Küldetésem Gárdonyi után szabadon, Lámpás. A felnövő nemzedékek oktatása.

Hasonló cikkek