Fülén keresztül szúrta meg vitapartnerét

A Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája életveszélyt okozó testi sértés bűntette kísérletének elkövetése miatt meghosszabbította a letartóztatását annak a férfinak, aki a gyanú szerint Bakonyszombathelyen, az utcán, előzetes szóváltást követően a fülén keresztül megszúrta a sértettet.

A nyomozás eddig megállapított adatai szerint 2019. augusztus 31-én, 19 óra körül, a gyanúsított egy társával Bakonyszombathelyen, az utcán, előzetes szóváltást követően rátámadt a sértettre és a vele ott lévő testvérére. Közöttük lökdösődés alakult ki, majd a gyanúsított egy alkalommal, egy éles eszközzel a bal fültájékán megszúrta a sértettet.

A bántalmazás következtében a sértettnek a bal fülén, valamint a fülkagyló porcos részén keletkezett sérülése, ezen túlmenően az I. és II. nyaki csigolyája eltörött. A sértett sérülései nyolc napon túl gyógyulnak, azonban az éles tárggyal okozott sérülés a nyaki nagy verőér sértésének reális lehetősége miatt alkalmas lehetett közvetlen életveszélyes sérülés okozására.

A gyanúsított letartóztatását az ügyészség indítványára a járásbíróság nyomozási bírája 2019. szeptember 3. napján elrendelte.

Az ügyészség indítványt tett a nyomozási bírónak a gyanúsított letartóztatásának két hónappal történő meghosszabbítására, tekintettel arra, hogy a gyanúsítottal szemben továbbra is fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint az, hogy szabadlábra kerülése esetén a bizonyítást veszélyeztetné, így különösen a sértettet és a tanúkat jogellenesen befolyásolná.

A járásbíróság bíróság nyomozási bírája a gyanúsítottat telekommunikációs eszköz útján, ülésen kihallgatta, majd az ügyészi indítványnak helyt adva a letartóztatást 2020. május 3. napjáig meghosszabbította.

ugyeszseg.hu


Hasonló cikkek