Futni és hollóval fotózkodni is lehet Bősön

Szombaton ötödik alkalommal rendeztek nemzetközi országúti futóversenyt a csallóközi városban. A Bősi Futás az agilis helybeli futóklub és a bősi önkormányzat szervezésében zajlik, de egyéb támogatók is besegítenek.

„A futók és a kocogók Magyarországról és Szlovákiából érkeztek, köztük sok csallóközi és helybeli is volt. A résztvevők a rajt és a cél helyszínén, a Bősi Alapiskola előtt gyülekeztek. Ahogy ez már nálunk lenni szokott, a legapróbbak futásával kezdtünk. 8.45-kor rajtoltak el az óvodások és 100 métert futottak. Utánuk a fiatalabb alapiskolások vágtak neki az 1 kilométeres távnak, őket pedig az idősebb alapiskolások követték a sorban. Utóbbi korosztály két kilométert futott.” – tájékoztatott a külföldön is népszerű versenyről a főszervező Király Mátyás, a bősi futóklub elnöke.

A szervezők a mozgássérültekre is gondoltak. „A kerekesszékesek 10 órakor kezdték erőpróbájukat, két és öt kilométert abszolváltak. Mindannyiukat serleggel jutalmaztuk. A gyaloglók és az 5 illetve 10 kilométeres táv futói ezután rajtoltak. Ami az útvonalat illeti, a résztvevők a város utcáin, a bősi parkerdőben, valamint Varjas érintésével a külterületen kijelölt útvonalon rótták a kilométereket.” – fűzte tovább a gondolatsort a főszervező.

Minden célbafutó érmet kapott, a két főtávon nemenként hét korosztályban hirdettek győztest. „A korosztályok első három helyezettjét serleggel díjaztuk. Különdíjakat osztottunk ki az 5 kilométeres táv leggyorsabb férfi és női, valamint a 10 kilométeren leggyorsabb férfi és női versenyzőjének. A rendezvény kabalafigurájával, a fekete hollóval való fotózkodás is külön attrakciónak számított.” – invitált versenyükre Király Mátyás.

Forrás: ujszo.com

Illusztrációs felvétel: Shutterstock


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek