Börtön is várhat rá, amiért online kezdte árulni a vonaton talált, 6 ezer eurós fuvolát

A pozsonyi vasúti rendőrség vizsgál egy ügyet, mely során egy elhagyott bőröndben talált fuvolát a becstelen megtaláló az interneten kezdte el árulni.

A tulajdonos egy Zsolnáról Vágújhelyre (Nové Mesto nad Váhom) tartó személyvonaton felejtette bőröndjét, benne a mintegy 6000 eurót érő fuvolával. A bőröndöt a takarító szolgálat egy tagja találta meg, aki viszont ahelyett, hogy azt leadta volna megtartotta, majd egy internetes bazárban kezdte árulni – árulta el Silvia Šimková kerületi rendőrségi szóvivő.

A fuvola tulajdonosának édesapja észrevette a hirdetést, majd felvette a kapcsolatot az eladóval, és a kommunikációjukból kiderült, hogy valóban lánya hangszeréről lehet szó. Nem sokkal később viszont az eladó elhallgatott, vélhetően rájött, hogy leleplezte magát.

A vasúti rendőröknek sikerült azonosítaniuk a férfit, aki a kihallgatása során elismerte tettét, de hozzátette, hogy a fuvolát időközben leadta egy pozsonyi zálogházban. A rendőrök odamentek, és megtalálták, majd visszaszolgáltatták az értékes hangszert a tulajdonosának.

A fuvolát eladásra kínáló férfit most már bűncselekménnyel gyanúsítják, melyért egy évig terjedő szabadságvesztés is járhat.

Forrás: tasr, parameter.sk

Fotó: Regiojet, illusztráció

Ha tetszettek a tudósítások a hírcikkek, kérjük támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek