Gabriel García Márquez könyvtár Barcelonában

Egy újonnan épült könyvtárat neveztek el a Nobel-díjas író, Gabriel García Márquez után Barcelonában.

A könyvtár különlegessége, hogy főként olyan címeket fog tartalmazni, melyek latin-amerikai szerzőktől származnak. Barcelonában a város vezetése úgy gondolja, hogy a mai digitális világban a nyomtatott regények ideje még nem járt le, így azokat egy új építésű, 12 millió euróból készült épületbe gyűjtötték össze az irodalom kedvelőinek.

A könyvtár Barcelona Sant Martí de Provençals körzetében található meg, és García Márquez után nevezték el, aki maga is a városban töltött nyolc évet, 1967-75 között, nem sokkal azután, hogy megjelent világsikerű regénye, a Száz év magány. Az új könyvtár nyitása már 2014-ben, a szerző halálakor tervben volt, hiszen nem csak ő, de sok másik latin-amerikai szerző is szoros kapcsolatot ápolt a várossal.

Az intézmény jövő hónapban nyitja meg a kapuit a látogatói előtt, és közel 40.000 értékes dokumentumot fog tartalmazni.

Forrás: The Guardian

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Fritsi Péter

Gyerekkorom óta szoros kapcsolat fűz a könyvekhez, olvasáshoz. Legfőbb életterem a könyvtár. Könyvtárosi munkám mellett újságírással foglalkozom.

Hasonló cikkek