A NAKA eljárást indított Gál Gábor volt szlovák igazságügyi miniszter ellen

A szlovák Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyomozója büntetőeljárást indított Gál Gábor, a Most-Híd volt igazságügyi minisztere ellen. A TASR hírügynökség kérdésére Gál megerősítette a hírt. Az ügyről a Markíza televízió tájékoztatott.

„Az ellenem indított eljárás valótlan információkon alapszik. Nem ez az első eset, korábban is köröztek velem kapcsolatban az úgynevezett bűnbánó tanúktól származó különféle információk, amelyekről a vizsgálat kiderítette, hogy kitalációk” – nyilatkozta a TASR-nek a volt igazságügyi miniszter. Hozzátette, bízik a törvényes eljárásban, és most is kész teljes mértékben együttműködni a hatóságokkal, hogy tisztázzák az ügyet.

Gál Gábor hozzátette, mivel folyamatban levő eljárásról van szó. „A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség nyomozója május 9-én indított büntetőeljárást G. G. ellen korrupció gyanúja miatt” – közölte a TASR-rel Michal Slivka, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője. Hozzátette, egy 2018-as ügyről van szó, amely a Szlovák Földalaphoz (SPF) kötődik, kenőpénz elfogadása miatt indítottak büntetőeljárást.

Kiemelt kép: ujszo.com

Forrás: tasr, bumm.sk

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek