Gašpar úgy véli, Pellegirni beléphetne a Progresszív Szlovákia pártba

Az elmúlt napokban tett lépései alapján Peter Pellegrini kormányfőnek el kellene gondolkodnia azon, hogy belép a Progresszív Szlovákia pártba – így reagált a Facebookon Tibor Gašpar exrendőrfőkapitány Pellegrini kijelentésére, hogy Gašparnak nem kellene szerepelnie a Smer-SD leendő választási jelöltlistáján.

Gašpar szerint Pellegrini politikai népszerűséget próbál szerezni az ilyen kijelentésekkel. „Enged a média nyomásának, hogy magát mentse a mediális lincseléstől. Nem hinném, hogy e ‘liberális pillanataiban’ tett kijelentéseivel meg tudná szólítani a Smer-SD szavazóit.” – írta Gašpar. Megjegyezte, hogy amikor rendőrfőkapitány volt, Pellegrini nem kritizálta őt, sőt, profinak nevezte, amikor leköszönésekor búcsúzott tőle.

Gašpar egyúttal bírálta az ellenzéki pártokat is. “Lassan már több miniszterelnök-jelöltjük van, mint tagjuk.”

Peter Pellegrini, a Smer-SD alelnöke azt mondta, hogy a párton belül folynak a tárgyalások a pozícióját illetően és keresik a közös nevezőt. Ugyanakkor úgy véli, Tibor Gašpar exrendőrfőkapitányt nem kellene felvenni a Smer jelöltlistájára. „Nem hiszem, hogy a jelenlegi helyzetben Gašparnak helye lenne a pártlistánkon. Talán inkább arra kellene koncentrálnia, hogy tisztára mossa a nevét.” – tette hozzá.

Gašpar továbbra sem zárja ki, hogy belép a politikába, de azt mondja, nem ez az elsődleges dolog a számára. „Nem tárgyaltam erről egyetlen párttal, egyetlen politikussal sem. Semelyik párt nem fizeti a kampányomat, merthogy nem is kampányolok. Számomra most az az elsődleges, hogy az emberekkel beszélgessek olyan témákról, amelyek éppen foglalkoztatják a társadalmat.” – tette hozzá.

Forrás: tasr, bumm.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek