Gáz lesz Szlovákiában?

Lettország egész évre rendelkezik gáztartalékkal, de Európában a déli országokon kívül nem lesz jó a helyzet a télen. „Bizonyos mértékig Magyarország és minden bizonnyal Ausztria, illetve Szlovákia is kivételt képez” – írja az Adatok pátosz nélkül civil kezdeményezés a közösségi oldalán.

Németországban viszont akkor sem lenne jó a helyzet, ha 100 százalékig megtöltené a tározóit. Decemberben három hét alatt elfogy a készletük, hasonlóképpen, mint az autógyárak chipkészlete”

– állítja az Adatok pátosz nélkül, amely szerint egész Európa tartályaiban nagyon drága gáz van, miközben az elmúlt években a töredékébe került, de mindenki arra játszott, hogy „még olcsóbb lesz” és „lesz belőle elég”. „Most viszont drága és kevés lesz belőle”.

Bár Richard Sulík szlovák gazdasági miniszter a minap kijelentette, hogy Szlovákiában elegendő gáz van a tározókban, és a következő fűtési szezonra biztosítva van az energiaforrás, a civil kezdeményezés elemzőinek bírálatát a  politikusok sem kerülhették el, akik szerintük úgy tesznek, mintha kezelnék a dolgokat, de semmit sem tettek.

A civil szervezet véleménye szerint  sok „vaj van a fején” Maroš Šefčovičnak is, aki az Európai Bizottság energiaunióért felelős alelnöke volt. “Van egy drága Šefčovičunk és drága gázunk is. Mert fordítva nem megy” – tették hozzá.

Forrás: tasr, ma7.sk

Kiemelt kép: pixabay.com

Amennyiben tetszik a tartalmak, tudósítások, hírcikkek sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek