George Lucas nem dicsérte halálra az új Star Wars-filmet

Ahogy azt tegnap írtuk, George Lucas végre megnézte a Star Wars: Az ébredő Erő-t, és a Lucasfilm elnöke szerint “tökre tetszett neki”. A sorozat atyja vasárnap este konkrétan meg is szólalt az új filmmel kapcsolatban, és ennél diplomatikusabb véleményt nehezen fogalmazhatott meg volna.

“Azt gondolom, a rajongók szeretni fogják” – mondta Lucas a washingtoni Kennedy Centerben tartott gálaeseményen, ahol életműdíjat vett át. “Pontosan az a fajta film, amilyenre vártak.”

George Lucas és a felesége, Mellody Hobson a vasárnapi eseményen Washingtonban

Forrás: AFP/2015 Getty Images/Kris Connormiddleon30001996

Ha megvizsgáljuk ezt a két mondatos nyilatkozatot, feltűnően hiányzik belőle, hogy Lucas maga mit gondolt a filmről. Persze meglepő is lett volna, ha ajnározni kezdi a hetedik epizódot azok után, hogy a Disney elhajtotta a történetvázlataival együtt, és végül semmilyen formában nem vett részt a készítésében.

A több mint ötmilliárd dolláros vagyonnal rendelkező 71 éves filmes a múlt héten a Washington Postnak adott interjúban egy váláshoz hasonlította a kapcsolatát a Disney-vel, de arról is beszélt, hogy kíváncsian várja, hogy egyszerű nézőként élvezze végig Az ébredő Erő-t: “Mindenki más átélte, de nekem sosem adatott meg ez az élmény. Én sosem láthattam úgy a Star Wars-filmet, mint mások.”

A Star Wars: Az ébredő Erő jövő pénteken, azaz december 18-án kerül a magyar mozikba.

George Lucas végre megnézte az új Star Wars-filmethttp://www.origo.hu/filmklub/blog/hir/20151207-george-lucas-vegre-megnezte-az-uj-star-wars-filmet.htmlGeorge Lucas még egy kockát sem látott az új Star Warsbólhttp://www.origo.hu/filmklub/blog/hir/20151201-george-lucas-egy-kockat-sem-latott-az-uj-star-warsbol-az-ebredo-ero-j-j-abrams-kathleen-kennedy.htmlGeorge Lucast elzavarták a Star Wars 7 környékérőlhttp://www.origo.hu/filmklub/blog/elozetes/20151123-az-uj-star-wars-szereposztasa-sokkal-mereszebb-is-lehetett-volna-az-ebredo-ero-oscar-isaac-j-j.htmlGeorge Lucas mégis megnézte az új Star Wars előzeteséthttp://www.origo.hu/filmklub/blog/hir/20150120-george-lucas-megis-megnezte-az-uj-star-wars-elozeteset-az-ebredo-ero.html


Hasonló cikkek