George R. R. Martin öt éves szerződést kötött az HBO-val

George R. R. Martin a Trónok harca sorozat hatalmas sikere után újabb szerződést kötött az HBO-val és annak streaming szolgáltatójával, az HBO Max-el, hogy további projekteket készítsenek.

Martin jelenleg öt sorozat létrejöttében tevékenykedik a csatornánál, melyek közül a legkorábban megvalósuló, a Sárkány háza, melyet jövő hónapban kezdenek el forgatni, és valamikor 2022-ben lesz a premierje. Mindemellett a Netflix és készít egy adaptációt az egyik művéből, azonban a szerző továbbra is adós többszörös díjnyertes és nemzetközi bestseller könyvsorozata, A tűz és jég dala befejezésével.

 

Mostani szerződése az HBO-val nem csak öt évre szól, hanem a Hollywood Reporter értesülése szerint 8 számjegyű összeggel is járt. Saját ötleteiből készült adaptációk mellett Martin Nnedi Okorafor Halálmegvető című regényéből tervezett sorozatnál producerként működik közre.

Forrás: The Guardian

Kultúra | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook


Fritsi Péter

Gyerekkorom óta szoros kapcsolat fűz a könyvekhez, olvasáshoz. Legfőbb életterem a könyvtár. Könyvtárosi munkám mellett újságírással foglalkozom.

Hasonló cikkek