Geroge R. R. Martin könyvesboltot nyitott

A tűz és jég dala könyvsorozat szerzője könyvesboltot nyitott a New-mexikói Santa Fe-ben, az ugyancsak az író tulajdonában lévő Jean Cocteau mozi szomszédságában. A könyvesboltot Beastly Books-nak nevezte el, amely egyrészt egyfajta tiszteletadás Jean Cocteau leghíresebb filmje, a Szépség és a Szörnyeteg irányába (Beauty and the Beast), másrészt, egy bizonyos tévés sorozat, melyen Martin is dolgozott a nyolcvanas években.

Martin elmondása szerint az ötlet a bestseller szerzők által dedikált felhalmozódott könyvek adták (a moziban rendszeresen fordulnak meg híres szerzők), melyeknek a tárolására a mozi épülete túl kicsinek bizonyult, ezért ő és a csapata úgy döntöttek, hogy nyitnak nekik egy könyvesboltot. A bolt a dedikált példányokon kívül természetesen aláírt Trónok Harca könyveket is fog tartani, habár sajnos nem a könyvsorozat hatodik, régóta várt részéből.

 

Forrás: The Guardian


Fritsi Péter

Gyerekkorom óta szoros kapcsolat fűz a könyvekhez, olvasáshoz. Legfőbb életterem a könyvtár. Könyvtárosi munkám mellett újságírással foglalkozom.

Hasonló cikkek