Gigantikus Marilyn Monroe szobrot installálnak Palm Springs Művészeti Múzeuma elé

A 8 méter magas szobor azt az ikonikus jelenetet teszi időtlenné, amikor az 1955-ös Billy Wilder által rendezett Hétvégi vágyakozásban, a metró szellőzőjéből jövő fuvallat fellobbantja Marilyn szoknyáját.

A szobor installációnak azonban nem mindenki örül. A Palm Springs Művészeti Múzeum igazgatója Louis Grachos döbbenten fogadta, hogy az önkormányzat engedélyezi a szobor installálását, mint mondja: „Évente 100.000 iskoláskorú gyermek látogat el hozzánk, mégis milyen üzenetet továbbít az a szobor fiataljaink, látogatóink, közösségünk számára, amely tárgyiasítja a női testet, szexuális töltetű és tiszteletlen. A mai társadalamunk igazság-orinetált társadalom, hogy venné ez ki magát a mee-too mozgalom előtt?

A Mindörökké Marilyn (Forever Marilyn) szobrot, 2011-ben készítette Seward Johnson. A szobornak ez lesz a második helye, ezelőtt kéttömbnyire a múzeumtól egy forgalmas kereszteződésnél állt. A városi tanács egyelőre három év próbaidőre helyezné el a múzeum előtt szobrot. J.R. Roberts tanácsos szerint, a Marilyn Monroe szobor szinte már Palm Springs ikonjává vált, van aki szereti és van aki nem annyira, de a nap végére mégiscsak a márkánk részévé válik.

 


Hasonló cikkek