Gitárt hoztak az angyalok

Hétköznapi angyal címmel jótékonysági programot indított a Miskolc Plaza, mely havonta egy-egy rászoruló gyerek kívánságát váltja valóra. A kezdeményezéshez bárki csatlakozhat, minden hónapban egy-egy kérés teljesül.

A programot bemutató sajtótájékoztatóra kedden a Népkerti Vigadóban került sor. Dankowsky György, a Miskolc Plaza üzemeltetési igazgatója köszöntőjében kiemelte: nem pénzbeli adományokat várnak, hanem tárgyi ajándékokat. Olyan eszközöket kérnek, amelyekkel tényleg örömet tudnak szerezni egy-egy nehéz körülmények között élő, rászoruló gyermeknek. Civil szervezetek, vállalkozások, magánemberek is segíthetik innentől kezdve ezeket a fiatalokat. A folyamatosan érkező adományokat minden hónapban egy kisebb rendezvény keretében fogják majd átadni, ahol lehetőség lesz rá, hogy az adományozó és az adományozott személyesen is találkozzon.

Közös zenélés: (b-j) Bandzsók Viktor és Vihula Mihajlo gitárművész

Augusztus hónapban indult a kezdeményezés, és az első szerencsés Bandzsók Viktor volt, aki a programot bemutató sajtótájékoztatón vette át az Olasz és Társa Hangszerbolt ajándékát, egy gitárt. A 14 éves fiú zongorázni tanult, de mivel már nem járhat zeneiskolába, így önszorgalomból fejleszti gitártudását. A helyi közösségben foglalkoznak vele, otthon viszont nem tud gyakorolni. Nagyon vágyott már egy saját hangszerre. Nehéz körülmények között él, szülei elhagyták. Apai nagyszülei nevelik, akik amit tudnak, megtesznek a fiúért, de ilyen összegű vásárlásra nincs módjuk. A fiatalra a MESZEGYI (Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény) szociális munkásai hívták fel a támogató figyelmét.

Viktor gitártudását is megmutatta a közönségnek kedden. Bónusz ajándék volt számára, hogy – az éppen Miskolcon tartózkodó – Vihula Mihajlo gitárművésszel együtt zenélhetett.

 „Egy álom vált valóra azzal, hogy gitárt kaptam” – mondta Bandzsók Viktor.

Ne csupán karácsony környékén jótékonykodjanak az emberek, hanem egész évben. Ez a gondolat hívta életre a Hétköznapi angyal projektet. Kialakítottak egy honlapot, amit Czikora Ágnes a BluePixel Kommunikációs és Produkciós Iroda ügyvezetője mutatott be a sajtótájékoztatón.  A felajánlásokat és a kéréseket a hetkoznapiangyal.hu oldalon lehet megtenni. Az szervezők biztatnak mindenkit, hogy bátran használják a portált, hiszen kezelése egyszerű, a menüpontok pedig áttekinthetően nyújtanak segítséget a kérés és a felajánlás megtételéhez.

(Fotó és videó: Vona Ildikó/ PTV)


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek