Gluténmentes süteményekből milliók

Nagyot nőtt az Év Fiatal Vállalkozója

kepatmeretezes_hu_IMG_9793

Egyre népszerűbbek a cukor-, laktóz- és gluténmentesség jegyében készített sütemények. Oltványi Zsolt, a Mentes cukrászüzem tulajdonosa, a 2016-os Év Fiatal Vállalkozója új üzemet indított Zuglóban.

kepatmeretezes_hu_IMG_9834 (1)

Oltványi Zsolt, a Mentes cukrászüzem tulajdonosa büszkén vette át az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat tavaly novemberben a FIVOSZ-tól. A díj elnyeréséhez rögös út vezetett:alkotni vágyás, eltökéltség, kemény munka.Az elismerés nem hiábavaló, hisz Zsolt az az ember, aki nem csak felismerte, de lépéseket is tett annak érdekében, hogy a hazánkban egyre több ételintoleranciával küzdő ember olyan édességekhez jusson, ami nincs rossz hatással az egészségére. Lehetőséget ad az embereknek olyan cukrászati készítmények fogyasztására, amik pusztán természetes, egészséges hozzávalókból készülnek.

A cukrászüzem nemrégiben kinőtte előző telephelyét és Zuglóba költözött. A cég logisztikája miatt nagyon fontos az új üzem jó elhelyezkedése, ugyanis Zuglóban az M3-as kivezetői részén optimálisabb a megközelíthetőség és a kiszállításokat is nagyban segíti. Fontos szempont még, hogy a kerület egyelőre nem fizető övezet, így a vidékről érkező szállító cégek parkolása is kényelmesen megoldott.

„Személyes érintettsége is van a döntésnek. Mivel én is Zuglóban lakom már több mint 10 éve, nagyon közel áll hozzám ez a kerület, és szeretem ezt a fás, zöld közeget. Jól láthatóan ez a nálunk dolgozókra is pozitív hatást gyakorol és jobb kedvel végzik munkálataikat”

– mondta Oltványi Zsolt.

A cég vezetősége hálás azért a sok segítségért, amit a kerülettől kaptak: egyrészt a zuglói vagyonkezelő támogatta a gördülékeny tervezést és kivitelezést. Másrészt a Vállalkozz Zuglóban! programnak köszönhetően az értéknövelő beruházások egy bizonyos részét az üzem “le tudja lakni” és így alacsonyabb bérleti díjjal tudnak az első időszakban kalkulálni, ami nagyban segíti az újraindulás körülményeit.

A költözés bővítési lehetőséget is adott a Mentesnek, közel 30%-kal tudták növelni az üzem termelő részét, és az új iroda is tágasabb lett. Ezen felül egy mintabolt és egy gluténmentes egészségstúdió kialakításának tervezése is folyamatban van már.

A FIVOSZ-tól kapott elismerő kitüntetés pedig új lehetőségeket is hozott a Mentesnek. Több partneri megkeresést és jó emberi kapcsolatokat hozott. A cukrászüzemet mozgató filozófiának sikerült olyan partnereket közelebb vonzania, akik nyitottak az egészségtudatos életre és a zöld gondolkodásmódra.

A díj kapcsán Oltványi Zsolt kiemelte:

„Folyamatosan kapok meghívásokat olyan eseményekre, ahol fiatal vállalkozóknak tudok 1-2 hasznos tippel szolgálni. Szeretném elérni azt, hogy azokból a hibákból amelyeket én elkövettem, mások tanuljanak és ne kerüljenek hasonló helyzetbe.”

A Zuglói Önkormányzat a Vállalkozz Zuglóban! projekt keretében induló vállalkozóknak és meglévő vállalkozóknak segít vállalkozásindítás kapcsán illetve üzlethelyiség, iroda keresés kapcsán (kedvezményes feltételekkel), melyre bárki, Zuglóban élő és Zuglón kívül élő vállalkozóként, leendő vállalkozóként jelentkezhet ingyen a vallalkozzzugloban.hu oldalon keresztül.


Hasonló cikkek