Gömörbe is megérkezik a Mozgó Mozi

A Mozgó mozi áprilisig több mint száz településre jut el. A Rákóczi Szövetség valamint a Rimaszombat és Vidéke Polgári Társulás jóvoltából Gömörbe érkezett a program. A filmvetítéseket főként a gyerekeknek szánják, a felnőttek számára pedig az esti vetítést iskolaválasztási fórummal kötötték egybe.

Rimaszombatban és Feleden is vetítenek az akció keretén belül, melynek célja, hogy alkalmat adjon a külhoni magyar közösségeknek az összejövetelre, találkozásra, és az őket érintő fontos kérdések megbeszélésére, mint például az iskolaválasztás.

A rimaszombati fórum vendége Sullivan Ferenc volt, a Rákóczi Szövetség szervezeti és magyar iskolaválasztási programokért felelős munkatársa volt. A Mozgó Mozi további programja a Macskafogó, majd a Ludas Matyi és a Brazilok c. filmek vetítése, de a Pál utcai fiúk és Az erdő kapitánya is látható volt. Ingyenes vetítéseket Tornalján és Rimaszécsen is tartanak majd.

A Mozgó Mozi programjában délután a fiatalabb korosztály számára magyar meséket, filmeket, az iskolaválasztást tematizáló kisfilmekkel együtt vetítenek, majd este a szülőket várják a magyar filmművészet egy-egy emblematikus alkotásával. A vetítések előtt és után színes programokkal és beszélgetéssel készülnek a szövetség munkatársai, hogy segítséget nyújtsanak a szülőknek az iskolaválasztáshoz, hiszen a következő hetekben kell döntést hozniuk a szülőknek arról, hogy iskolakötelessé váló gyermekük számára a magyar vagy államnyelvű oktatást választják.

Forrás: ma7.sk, muzsa.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek