Gondok és feladatok Kassa közparkjaiban

A Kassa közparkjainak szépségéért felelős kertészet már egy évvel korábban megtervezi a parkok látványát.

A Fő utca műemléki zónájában egész virágszőnyegeket alakítottak ki, az ültetés újabb trendjeit pedig főleg az egynyári virágokból hozzák majd létre. Minden évben más alakzatot találnak ki a kiültetésükre.

A nagy szökőkút körül 15 ezer szál, a zenélő szökőkútnál 11 ezer, a déli parkban pedig 7 ezer szál kétéves, illetve hagymás növény, főleg tulipán és nárcisz kapott helyet. Kassa teljes területén 74 ezer hagymás virágot kézzel és 198 000 hagymást gépi segítséggel ültettek ki. Szerencsére a virágok letépése egyre ritkábban fordul elő, ugyanakkor a tulipánhagymákat előszeretettel lopják.

A parkokban nemcsak a növényhagymák eltulajdonítói, hanem a galambok etetői is gondot okoznak az illetékeseknek. Ugyanis amit a galambok nem fogyasztanak el, az automatikusan a patkányok táplálékává válik. A rágcsálók lokális irtása nem elég a probléma kezelésére, csak annak van értelme, ha azt a város teljes területén elvégzik.

Ezeket télen zárt helyiségekben őrzik, tavasszal pedig visszahelyezik őket eredeti helyükre. Ezek a lócák tökéletesen beleillenek a történelmi emlékekkel teli környezetbe, de ezek közül is eltűnt már egy-két példány, főleg nagyobb rendezvények idején. Márpedig öntöttvas lábaikat lehetetlen újra elkészíteni.

A szökőkutakat a történelmi városrészben május elsején helyezték üzembe. Előtte műszaki, vizuális és elektromos ellenőrzésen ill. alapos tisztításon estek át. A vandálok ezeket sem kímélik, ezért a szezon elején javításukat is el kell végezni.

Kövessen minket: Facebook

Külhon| Pannon Hírnök

Forrás: ma7.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek