Gondot okozhatnak az anyagárak a Hagymatikum bővítésénél?

A makói fürdő fejlesztése már javában tart. De úgy tűnik, a város híres helyszíne sem ússza meg az építőipari bajokat: gond lehet a kivitelezéssel a magas anyagárak miatt

Korábban örömteli hírként számoltunk be arról, hogy szépen halad Makó vendégparadicsomának, a Hagymatikumnak a fejlesztése. Most viszont felmerült néhány probléma, mellyel szembe kell néznie a bővítőknek, hogy mindent valóban meg tudjanak oldani, és az összes látványelem, fejlesztés, valamint a vendégek szórakozását, pihenését szolgáló lehetőség a helyére kerüljön.

Természetesen mindez nem a szakemberek hibájából adódik, hanem a dráguló anyagárak miatt. Ugyanis jelenleg napról napra változnak, növekvő tendenciát mutatnak az építőipari árak. A műanyag-, fa – és vastermékek is gyorsan drágulnak.

Ezért a kivitelezőknek ki kellett küszöbölni néhány dolgot. Amit lehetett, azt korábban beszerezték, másrészt pedig nagy mennyiségben vásároltak eurót, hogy az ilyen elszámolású anyagok esetén rögzített árfolyammal számolhassanak, tájékoztatta Horváth Attila, a cég igazgatója a radio7.hu-t.

Ezért remélhetőleg nem fogják nagyon hátráltatni a munkákat az árak, és mindent sikerül időre elvégezni. Hogy a fürdővendégek jövőre már élvezhessék az új elemeket, csúszdákat, és a rájuk váró szolgáltatásokat. A kivitelezők szerint még semmi sincsen veszve, ami némi bizakodásra ad okot.

Farkas Cs. Tekla


Hasonló cikkek