Google keresési trükkök, amellyel megspórolhatsz pár kattintást – második rész

Előző cikkünkben öt gyakran felmerülő problémára szedtük össze számodra a megoldást, ezúttal pedig további öt ötlettel bővítjük a listát!

Menj biztosra!

Ha kizárólag olyan tartalmakat szeretnél lekérni, amelyek pontosan olyan formában tartalmazzák a keresőbe beírt kulcsszavakat, ahogy te azt begépelted, egész egyszerűen tedd őket idézőjelbe. Ez egy nagyon hasznos funkció, ha például adott szerző tartalmához szeretnél hozzáférni. Ha beírod a keresőbe, hogy: macskatartó „Frisch Andrea”, akkor az összes olyan eddig megjelent írásomat megjeleníti, amelyben a macskatartó szó szerepelt. 🙂

Ez vagy az és még ez is!

Szűkítsd le a keresési találatot azzal, hogy egyszerre két konkrét dolgot írsz be a keresőbe. Ha például szeretnél egy szerszámkészletet, amiben van dugókulcs, de nem szeretnéd látni azokat a termékeket, amelyekben nincs, akkor a következő keresés az ideális számodra: „Szerszámkészlet és dugókulcs vagy dugókulcs készlet”. Ezzel a technikával az összes szerszámkészlet eléd tárul, amelyben biztosan van dugókulcs is!

Szeretnéd ellenőrizni egy kép eredeti forrását?

Vagy éppen meg szeretnél bizonyosodni afelől, hogy sehol máshol nem szerepel a fotód csak a saját honlapodon? Kattintsd a „képek” menüpontra ott pedig a keresőmező melletti kis fényképezőgép ikonra. Ide ha feltöltöd az adott képet vagy beírod a fénykép URL-ét, akkor az összes helyet meg fogja mutatni, ahol még szerepel az adott fotó.

Ne keresd fölöslegesen a számológépedet!

És a telefonod alkalmazásának megnyitása is fölösleges. Egész egyszerűen írd be a Google mezőjébe, hogy számológép, amely rögtön megjelenít számodra egy profi kalkulátort! Sőt, rögtön az adott függvényt is beírhatod, aminek az eredményét szeretnéd – a kereső tudni fogja, mit szeretnél. Például, ha beütöd, hogy 21/3, akkor ugyanúgy megnyitja a számológépet, viszont már nem kell felvinned az adatokat, hanem egyből az eredményt fogod látni magad előtt.

Unatkozol?

Erre is van ötletünk: Gépeld be a következőt: atari breakout

Jó szórakozást kíván a PannonHírnök! 🙂

Vélemény, hozzászólás?