Google keresési trükkök, amellyel megspórolhatsz pár kattintást

  1. Még a Google-t se kell felkeresned ahhoz, hogy keress!

A böngésződ címsorába beírva a keresendő szót és az entert ütve rögtön aktiválhatod a keresést. A böngésző a Google találati listájára fog vezetni, anélkül, hogy meg kellett volna nyitnod a kereső főoldalát.

  1. site: pannonhirnok.com hírek

Nagyon sok oldalról hiányzik a keresőgomb, amivel pedig a látogatók többször élnek, mint ahogy azt egy honlaptulajdonos gondolná. Ha feladtad a keresgélést, nyisd meg a Google-t, írd be hogy “site:www.honlapneve.hu és az adott szöveg, amit keresel”. Enter és hopp: ott a kívánt tartalom! 🙂

  1. Túl sok a találat?

Ne hagyd, hogy a Google minden hasonló találatot megjelenítsen. Írd be a konkrét dolgot, amit keresel, fűzzél hozzá egy kötőjelet és írd mögé, hogy mi az, amit nem szeretnél látni a találatok között. Például: “háziállat -macska”. Jó, jó, tudom. Ettől még tele lesz cicával a kereső, de macskát, egyet se fogsz látni! 🙂 Viccet félretéve, ezzel csak az adott szóra való találatot zárod ki, ha a kép feltöltője a képet cica.jpg-nek keresztelte el, akkor az meg fog jelenni, hiszen csak a macska kulcsszó listázását tiltottad meg a Google-nek.

  1. Neked kizárólag, csak PDF formátum felel meg?

Erre a módszerre gyakran lehet szükséged, hiszen egy-egy kulcsszóra való keresésnél többek között számos blogbejegyzés, fórumtartalom is listázásra kerül. Ha nem szeretnéd, hogy ezek a tartalmak zavarják a keresésed folyamatát, egyszerűen írd a keresett szöveg után, hogy „filetype:pdf” vagy ppt vagy amire éppen szükséged van.

  1. Csak néhány szó jut eszedbe?

Gyakori eset, főleg, ha például adott zeneszövegekre akarsz rábukkanni. A megfelelő szavak hiányában rengeteg időt elvehet a keresés folyamata, illetve egy idő után el is fogy a türelem és inkább más alternatív megoldás után futamodik az ember. Pedig nem kell! Írd be azokat a részeket, amelyeket ismersz és egész egyszerűen jelöld csillagokkal azokat a szavakat, amelyek nem jutnak eszedbe vagy amiket nem tudsz. Például, ha beírod a keresőbe, hogy „én elmentem a * fél *”, a Google rögtön eléd tárja a híres gyermekdalt. 🙂

Érdekelnek a további Google keresési trükkök? Hamarosan! >>>

Vélemény, hozzászólás?