Graffitik jelentek meg pozsonyi templomokon és egyházi épületeken

Kedden több pozsony-belvárosi egyházi épületnél lettek figyelmesek arra, hogy az éjszaka folyamán, egyelőre ismeretlen elkövetők, festékszóróval angol nyelvű feliratokat írtak fel ezen épületek utcafronti, bejárati részére. Ahogy arról a postoj.sk nevű szlovák keresztény-konzervatív hírportál beszámolt, a feliratok az LQBTI-mozgalom eszmeiségéhez köthetőek, azokat támogató feliratokról van szó.

Ilyenek pl. az „Isten transznemű” vagy az „Előttünk a homoszexuális forradalom.”, illetve a „Homoszexuális erő” graffitik. A feliratok a pozsonyi Orsolya-kolostor, illetve az irgalmasrendi, a ferences, a kapucinus, illetve a jezsuita templom falain jelentek meg.

Simeon Peter Bryndzák elmondta, a rendelkezésükre álló videófelvételeken nem láthatóak az elkövetők, és hozzátette, nem tudható, hogy egyszerű vandalizmusról van-e szó, vagy más értelmet is kell a cselekmény mögött keresni.

A pozsonyi önkormányzati rendőrség  az elkövetőkről és azok motívumáról még nem tudott információt szolgáltatni, annyit viszont jelzett, hogy az állami rendőrséggel közösen próbálják felkutatni az elkövetőket.

A pozsonyi érseki hivatal, illetve az óvárosi városvezetés egyöntetűen elítélte a falfeliratok tényét, elsősorban morális, de nem elhanyagolható anyagi károkat is említve.

Külhon | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

Forrás: ma7.sk

Fotó: postoj.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek