Gratulált Orbán Viktornak a Mazsihisz

Levélben gratulált Orbán Viktor miniszterelnöknek a parlamenti választáson aratott győzelemhez a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) hétfőn.

Az MTI-hez is eljuttatott, Heisler András elnök, Zoltai Gusztáv ügyvezető igazgató és Tordai Péter elnökhelyettes, a Budapesti Zsidó Hitközség elnöke által aláírt levélben úgy fogalmaztak: “engedje meg, hogy a magyarországi zsidóság, a zsidó közösség nevében őszintén gratuláljunk ahhoz, hogy (…) a választók akaratából ismételten Ön alakíthatja meg Magyarország Kormányát”.

A levélben annak a meggyőződésüknek adtak hangot, hogy a zsidóság félelem nélkül élhet, szabadon gyakorolhatja vallását és vallhatja meg ősei hitét Magyarországon.

Mint írták: “hisszük, hogy Ön és kormányzata fellép majd az emberi egyenlőség eszméje mellett, fellép az antiszemitizmus, a rasszizmus, a xenofóbia minden formájával szemben, különös tekintettel a Holokauszt 70. évfordulójának megemlékezéseire”.

Reményüket fejezték ki, hogy “az évszázados hagyományoknak megfelelően” közjogi státuszuk változatlan marad, és “a parlamentben nem hoznak a jövőben sem olyan döntést, amely megzavarná azt a harmonikus viszonyt, amely biztosította minden itt élő zsidónak az identitásválasztás szabadságát”.

MTI

Related posts:

  1. A MAZSIHISZ levele Orbán Viktornak A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének levele Orbán Viktor miniszterelnöknek….
  2. Orbán Viktor válaszlevele a Mazsihisz vezetőinek A miniszterelnök a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) korábbi levelére…
  3. “Kérjen bocsánatot!” – Bajnai nyílt levelet írt Orbán Viktornak Volt miniszterelnökként is fontosnak tartja felhívni Orbán figyelmét…

Hasonló Bejegyzések bitosítva a Yet Another Related Posts Plugin segtségével.

Yarpp


Hasonló cikkek