Gröhling: Eddig 100 szlovákiai iskolában találtak koronavírus-fertőzöttet

Eddig 100 iskolában találtak koronavírus-fertőzöttet, ami miatt eddig 417 osztályt kellett bezárni. Ezt a válságstáb hétfői ülésén közölte Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszter.

„7490 tanuló és 905 pedagógus van otthoni karanténban. Ez azt jelenti, hogy a COVID-19 betegség a tanulók összlétszámának kevesebb mint 1 százalékát érinti” – közölte Gröhling.

Mint elmondta, az iskolák kevesebb mint 2 százaléka érintett a betegségben. Hozzátette: örülnek ezeknek a számoknak, még ha rosszul néznek is ki, mert ha az összes tanuló egy százalékáról lesz csak szó, akkor megbirkóznak a helyzettel.

Az Oktatási, Tudományos, Kutatási és Sportminisztérium kezdeményezésére egy olyan rendszert hoztak létre, amely lehetővé teszi, hogy mindenkinek naponta friss információi legyenek arról, mi történik az iskolaügyben. Ez a COVID platform, amely az iskolák és oktatási intézmények igazgatóitól gyűjt információkat a járványügyi helyzet alakulásáról.

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek