Gröhling furcsának találja, hogy éppen most bulvárosítják a szakdolgozata témáját

Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter a diplomamunkájával kapcsolatban felmerült kétségekre reagált. A tárcavezető hangsúlyozta, hogy a munka megfelelt az akkori szabályoknak, és sikeresen megvédte azt.

“A szóban forgó záródolgozatot 11 éve írtam. Témáját és tartalmát tekintve a Bc-dolgozatomra épült. Az akkor érvényes dékáni útmutató értelmében a diplomamunka legfeljebb 50 százalékát tehette ki ugyanazon szerző Bc-munkája. Ehhez a határértékhez tartottam magam” – írta a közösségi oldalán a miniszter. Hozzátette: más forrásokat is felhasznált, ezeket lábjegyzetben vagy magában a szövegben tüntette fel. Állítása szerint az egyetem akkor még nem határozta meg, hogy a szöveg hány százalékának kell eredetinek lennie, és hány százaléka lehet idézés.

Gröhling hozzáfűzte: “Ahogy mindenki más, aki évek múltán tekint vissza a munkájára, én is úgy vélem, hogy ma már jobban írnám meg.” Hangsúlyozta, hogy 5 év alatt végezte el az egyetemet, vagyis nem kellett évet ismételnie, minden vizsgát, szemesztert, államvizsgát abszolvált, a szakdolgozatát pedig sikeresen megvédte.

A Denník N hétfőn arról tájékoztatott, hogy Gröhling egy olyan diplomamunkáért kapta meg a mesteri fokozatot, amely részben kompilátum, részben plágium, és csaknem az egész Bc-munkáját átemelte a szakdolgozatba.

Boris Kollár botránya után felkérte a Páneurópai Főiskolát, hogy a munkáját távolítsa el a könyvtár weblapjáról” – közölte a napilap.

Forrás: tasr, ma7.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek