Gröhling: Hatmillió euróval támogatjuk az iskolákat

Az oktatási minisztérium saját költségvetéséből hatmillió eurót különített el az iskolák támogatására, az összeg nagy részét a digitalizációra fordítanák, és elsősorban az alapiskolák alsó tagozatai számára jutna belőle.

Kétmillió eurót szánnak az iskolai étkezdék fejlesztésére, négyszázezer eurót könyvvásárlásra az iskolai könyvtárak számára, és mintegy ötszázezer euró jut majd az óvódák számára is. Branislav Gröhling oktatási miniszter arról is beszélt, hogy várhatóan még ebben a hónapban további húszmilliós támogatást jelentenek be. Ez az összeg uniós forrásokból érkezik.

A minisztérium már 2020-ban is hatmillió eurót költött az iskolák digitalizációjára. „Most további hárommillió eurót fektetünk be. Ezen felül még egy 20 milliós beruházást tervezünk európai pénzekből, amiről, remélem, még ebben a hónapban bejelentést tehetek” – mondta Gröhling.

Az iskoláknak nem kell pályázniuk a támogatásért, automatikusan megkapják a pénzt. Az összeget a tanulók száma alapján osztják el. 

A digitális technológiák vásárlására az iskolák automatikusan megkapják a pénzt, a másik 3 támogatási pályázatot az oktatási minisztérium honlapján teszik közzé.

Forrás: ma7.sk

Fotó: TASR

V4 Panoráma | Pannon Hírnök 


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek