Gröhling: Megtérítenénk a táborozó gyerekek PCR-tesztjének költségét

Branislav Gröhling (SaS) szlovák oktatási miniszter közölte, kezdeményezni fogja, hogy az állam térítse meg a PCR-tesztek árát. A szabályok szerint ugyanis a nyári táborban csak negatív teszteredménnyel vehetnek részt a gyerekek.

„Konzultáltunk a járványügyi szakemberekkel és az egészségügyi miniszterrel arról, hogyan tudnánk segíteni, és az antigéntesztek kérdése is szóba került. Ha kitartunk amellett, hogy PCR-tesztre van szükség, kezdeményezni fogom, hogy térítsük meg ezeknek a költségeit” – mondta az oktatási miniszter, hozzátéve, hogy erről már a jövő héten döntés születhet.

Az oktatási miniszter több losonci iskolába is ellátogatott, és hangsúlyozta, hogy növelni kell az iskolai dolgozók létszámát, valamint inkluzív csoportokat kell létrehozni. „Remélem, idén tudunk erre a célra forrásokat elkülöníteni” – mondta Gröhling.

Az európai kerékpáros nap alkalmából az oktatási miniszter is hangsúlyozta a mozgás fontosságát. „Felhívást intézünk az iskolákhoz, arra biztatjuk őket, hogy hozzanak létre olyan központokat, ahol biciklik lennének, hogy a gyerekek azzal járhassanak iskolába” – mondta Gröhling.

Kövessen minket: Facebook

V4 Panoráma | Pannon Hírnök

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek