Gyakorlatot tartanak a pozsonyi repülőtéren a koronavírus veszélye miatt

Gyakorlatot tartanak a pozsonyi M. R. Štefánik repülőtéren a koronavírussal kapcsolatos esetleges közegészségügyi veszélyek miatt – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Veronika Ševčíková, a repülőtér szóvivője.

Peter Pellegrini (Smer-SD) miniszterelnök számos intézkedés bevezetéséről tett bejelentést a válságstáb hétfői ülése után, az egészségügyi minisztériumban. Egyebek mellett közölte, felkéri a közlekedési minisztériumot, tartson gyakorlatot a pozsonyi repülőtéren. Ševčíková azt mondta, a gyakorlat időpontját egyelőre nem tűzték ki. Hozzátette, 3 hónappal ezelőtt azt gyakorolták, mi a teendő, ha ismeretlen vegyi anyagot találnak egy repülőgép fedélzetén.

„A pozsonyi repülőtér épületében és weboldalán információkat tesznek közzé a koronavírus-fertőzés megelőzéséről.” – tette hozzá Ševčíková. Egyelőre nem rendelték el az utasok testhőmérsékletének ellenőrzését.

A pozsonyi repülőtéren pontos útmutató és vészhelyzeti terv van érvényben a közegészségügy veszélyek gyanújának esetére. „Ha a Pozsonyban érkező repülőgépek személyzete egészségügyi vészhelyzetről tesz jelentést a toronynak, érvénybe lép az ilyen esetekre előírt biztonsági protokoll.” – mondta. A repülőtéren elkülönítő helyiség és egy, a válsághelyzetekre kijelölt terület is van a repülőgépek számára.

Peter Pellegrini hétfőn azt mondta, számos megelőző intézkedést vezetnek be a koronavírus terjedése miatt. Ellenőrizni fogják a repülőtereket, 2 határátkelőt és a kórházakat.

Forrás: parameter.sk, TASR


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek