Gyakornoki programot indít a Mészáros-csoport

Kivételes karrierépítési lehetőséget kínál a pályaválasztás előtt álló középiskolásoknak és a pályakezdő diplomásoknak a Mészáros-csoport. A szeptemberi tanévkezdéssel induló Talentis Gyakornoki Program résztvevői stratégiai fontosságú ágazatokban szerezhetnek gyakorlati tapasztalatokat tanulmányaik során. Az utánpótlásképző projekt elindítását a Mészáros Alapítvány ösztöndíjasainak konferenciáján jelentették be a Mészáros-csoport társadalmi felelősségvállalási programjának részeként.

Dizájn, vasúti innováció, precíziós növénytermesztés – néhány terület azok közül, ahol a Talentis Gyakornoki Program várja a jövő divattervezőit, mérnökeit, menedzsereit vagy agrárszakembereit.

A program célja, hogy a Mészáros-csoporthoz tartozó, a gazdaság számos szegmensében érdekelt vállalatoknál szerezzenek szakmai tapasztalatot a jelentkezők.

Ezért a Talentis Gyakornoki Program – a hasonló állami vagy magánkezdeményezések között – kivételes karrierépítési lehetőséget kínál a pályaválasztás előtt álló középiskolásoknak és a pályakezdő diplomásoknak – írtapénteken a Magyar Nemzet. Ahhoz, hogy a tudás kamatozzon, a tehetség kibontakozzon és a szorgalom megmutatkozzon, lehetőség kell. Biztosítottuk az anyagi segítséget, az üzleti világ inspiráló egyéniségeinek megismerését, a kapcsolatépítés lehetőségét. Most pedig arra készülünk, hogy olyan szakmai gyakorlati lehetőséget kínáljunk, amelyben használható munkahelyi tapasztalatokat szerezhetnek karrierjük elindításához – hangsúlyozta Mészáros Beatrix, a Mészáros-csoporthoz tartozó tőzsdei befektetési holding, az Opus Global Nyrt. elnöke.

A Talentis Gyakornoki Programot a Talentis Consulting Zrt. koordinálja, Gombai Gabriella, a cég vezérigazgatója kiemelte, hogy az utánpótlás képzésében résztvevő intézményekkel országszerte megkezdték a szakmai együttműködéshez, megállapodások kialakításához szükséges egyeztetéseket. A Talentis Gyakornoki Programmal a Mészáros-csoport hozzájárul a képzett munkaerő magyarországi boldogulásához. A program saját portált indít www.talentis.hu címmel, ahol az érdeklődő középiskolások és egyetemisták a regisztráció során megadhatják preferenciáikat. A honlapon a jelentkezőket már most is várják, de a programban résztvevő vállalatok és oktatási intézmények listája a tanév kezdetére válik teljessé. A Mészáros Alapítvány egerszalóki konferenciájának sajátossága, hogy az alapítvány ösztöndíjas hallgatói is elődadást tartanak a tanulmányaik során szerzett tapasztalataikról.

A Mészáros Lőrinc által 2016-ban létrehozott magánalapítvány hároméves működése alatt csaknem negyedmilliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott az alcsútdobozi, felcsúti, kajászói, tabajdi, váli és vértesacsai diákoknak. A 2018/2019-es tanévben több mint kétszáz Váli-völgyi egyetemi és főiskolai hallgató nyerte el és élvezhette tíz hónapon át a havi ötvenezer forintos anyagi támogatást.

Forrás: Magyar Nemzet


Hasonló cikkek