Gyalogos-kerékpáros övezet lesz az Andrássy

Szombaton és vasárnap a pesti rakpart mellett a Kós Károly sétány-Andrássy út-József Attila utca szakaszt is megnyitják a kerékpárral vagy rollerrel közlekedők és a gyalogosok előtt.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az útszakasz szombat reggel 5 óra és vasárnap este 22 óra között áll nyitva a mozogni vágyók előtt.     Emlékeztettek arra, hogy csütörtökön, a Föld napja alkalmából, ingyen utazhatnak az autóval közlekedők Budapesten a BKK járatain, beleértve a HÉV-járatok budapesti szakaszain is. A lehetőséget azok a gépjármű-tulajdonosok vehetik igénybe, akik a jegyellenőrzés során Magyarországon kiállított érvényes forgalmi engedélyt mutatnak fel az ellenőrzési pontokon vagy a járműveken – tették hozzá.

 Mint írták, a Föld napja alkalmából a BKK-járatok kijelzőin, „Föld napja. Óvjuk jobban!” felirat olvasható, és a járműveken hangbemondás arra is felhívja a figyelmet, hogy a Földet és az emberiséget fenyegető klímaváltozást a levegőbe kerülő szén-dioxid, valamint egyéb gázok okozzák. Budapesten a káros kibocsátások negyedéért az autóforgalom tehető felelőssé, ezért a BKK a környezet védelmére és saját egészségük megóvására buzdítja a rendszeresen autóval közlekedőket – olvasható a közleményben.

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek