Gyarmati Tihamér az MKP új járási elnöke

Járási konferencia 133

Tisztújító konferencia lett a Magyar Közösség Pártja Komáromi Járási Konferenciája február 14-én, szombaton, Ógyallán, a Konkoly-Thege Miklós Művelődési Központban. Új elnököt és új elnökséget választott a 31 megjelent alapszervezet 101 küldötte. Petheő Attila járási elnök nem vállalta az indulást. Gyarmati Tihamér, az új járási elnök szerint a komáromi helyzet rendezése és jövőre, a parlamentbe való bejutás a fő feladatuk.

A járási konferencián megjelent Berényi József, a Magyar Közösség Pártja elnöke, aki elnöki beszámolójában elemezte a helyhatósági választások előtt, alatt és után kialakult komáromi helyzetet. A konferencia végeztével újságírók előtt köszönetet mondott a küldötteknek, hogy a szavazásokkal elősegítették, hogy elkezdődjön a helyzet rendezése, akár Komárom városában is. „A járási konferencia példát mutatott abban, miképp működik egy fegyelmezett párt. Maximálisan bízom a megválasztott elnökségben, hogy hozzá tud járulni ahhoz, hogy Komárom városában újraépítsük az MKP-t, a járás többi helyein pedig, ahol esetleg nem volt olyan jó az eredmény, rásegítsen arra, hogy a 2016-os választásokon sikeresek legyünk” – nyilatkozta az elnök. Megemlítette, az elnökség összetétele garanciát ad arra is, hogy a járás minden régiója képviselteti magát, többgenerációs a jelenlét, ráadásul hölgyek is vannak az elnökségben. – „Meg kell köszönni Petheő Attilának is, hogy ilyen konstruktívan állt hozzá ehhez a mai üléshez, és végül, a következményeket figyelembe véve, most nem jelöltette magát” – folytatta az elnök. Hangsúlyozta, az MKP többször bizonyította, hogy demokratikus párt, és az ilyen hozzáállásnak meg kell, hogy legyen hosszú távon a hozama, mindenki számára. „Ezzel egy új kezdet tanúi lehettünk a Komáromi járásban” – zárta nyilatkozatát Berényi József.

„Minden emberre szüksége van a Magyar Közösség Pártjának, és meg fogjuk találni az alapszabály keretein belül azt a lehetőséget, hogy aki komolyan szeretne dolgozni pártunkban, annak legyen erre lehetősége” – mondta nem sokkal megválasztása után Gyarmati Tihamér. Kikérik majd a párt Alapszabály-felügyelő és Etikai Bizottságának álláspontját a komáromi újraindulásról, és fontosnak tartja, hogy Stubendek László polgármesterrel is beszéljenek, amikor Komáromról döntenek.

Petheő Attila ezután a Csemadok járási elnökeként végzi a dolgát. „Az MKP-ból nem lépek ki. Amennyiben szüksége van rám a pártnak, állok elébe, akár a parlamenti listán, hiszen 2012-ben a hetedik helyen végeztem a választásokon” – tudatta a volt járási elnök.

Berényi József, az MKP elnöke elmondta, a járási elnökségnek kell eldönteni, miképp áll hozzá a helyi szervezet újjáépítéséhez. „Elképzeléseim vannak, amiket megosztok majd a járási elnökséggel, de ők döntenek. Csak tanácsot adok ebben a kérésben, azután majd meglátjuk, elfogadják-e, vagy sem” – tette hozzá az elnök.

(bárány, fotó: Langschadl Mátyás)


Hasonló cikkek